Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Stavento "Στην άκρη του κόσμου" (κριτική δίσκου)

Γράφει η Δήμητρα Τσίπη.


  "Να σου τραγουδώ" μας τραγουδάνε οι Stavento παρέα με την Ήβη Αδάμου στο καινούργιο cd του συγκροτήματος "Στην άκρη του κόσμου" και μάλιστα το κάνουν πετυχημένα.
  Μ' ένα cd που περιέχει συνεργασίες με την Έλενα Παπαρίζου,την Πάολα,την Ήβη Αδάμου,το Δήμο Αναστασιάδη κ.ά. το αγαπημένο μου συγκρότημα δε μ' απογοητεύει. 19 τραγούδια,το καθένα με διαφορετική και μοναδική ουσία ξεκινώντας με τα αγαπησιάρικα όπως το "Ποτέ δε θα μάθεις" σε συνεργασία με το Λάκη Παπαδόπουλο έως και τα <<περί κρίσης>> όπως το "όλα καλά θα πάνε" που παροτρύνει τον καθένα από εμάς να μην απογοητεύομαστε με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.Ο Μιχάλης ή αλλιώς γνωστός σε πολλούς ΜΕΘ (Μέθυσος) υπογράφει τους στίχους και τη μουσική αν όχι όλων τότε των περισσότερων κομματιών που περιέχει ο δίσκος.Συνδυάζει ακόμα και το λαϊκό με το hip hop,πετυχημένα μάλιστα,σε συνεργασία με την Πάολα ("Πηδάω τα κύματα,MAD Vma RMX").
  Η ειλικρίνεια στους στίχους των τραγουδιών είναι αυτή που με καθηλώνει στο άκουσμα του δίσκου."Πως θα καταντήσω" (κομμάτι με το οποίο ολοκληρώνεται η αγαπημένη μου τριλογία 'Πως θα ηρεμήσω - Πως θα συνεχίσω - Πως θα καταντήσω' ) και "Ήπια" αποτελούν ύμνους για εμένα.Είναι η αλήθεια που πολλοί από εμάς δεν τολμάμε να πούμε.Είναι ο Μιχάλης που δεν τρομάζει μπροστά στην ελληνική δισκογραφία και γράφει με τσαμπουκά εκεί που πολλοί άλλοι καλλιτέχνες κολλάνε με το φόβο μήπως και κριθούν αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου