Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Στέφανος Δάνδολος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Στέφανος Δάνδολος

Την Πέμπτη 5/12/2013 ο Στέφανος Δάνδολος θα παρουσιάσει το καινούριο του βιβλίο " Η Χορεύτρια του Διαβόλου". Γι' αυτό κι εμείς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια συνέντευξή του.


 Μπήκε μέσα φορώντας ένα μωβ πουλόβερ, κάθησε στην καρέκλα και ξεκίνησε να εξιστορεί το παραμύθι της ζωής του.

Το δωμάτιο σκοτεινό. Ένα κερί αναβοσβήνει και ένα παιδί, περίπου 7 χρονών, κάθεται στην άκρη του παραθύρου του. Κοιτάζει έξω τ' αστέρια και το γεμάτο φεγγάρι και ονειρεύεται... Ονειρεύεται το μέλλον του... Θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής! Ποδοσφαιριστής στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ. Αλλά του αρέσουν και τα βιβλία. Πολύ θα του άρεσε να γράφει βιβλία.

Στα 24 του το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Εκεί που κάθεται στην καρέκλα του γραφείου του, τώρα πια ως δημοσιογράφος, συντάκτης εφημερίδας για την ακρίβεια,σκέφτεται... Σκέφτεται και ξεκινάει να γράφει. Να γράφει, χωρίς να διαθέτει κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Γνωρίζει πως τα μόνα του όπλα είναι το πάθος και η όρεξη, και προσπαθεί να τη διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί.

Πίνει μια γουλιά από τον καφέ που έχει παραγγείνει νωρίτερα και. Για ένα δευτερόλεπτο διστάζει και με κοιτάζει στα μάτια σα να περναει η ζωή του ακριβώς μπροστά στα μάτια του. Παρ' όλα αυτά συνεχίζει...

Το βιβλίο τελειώνει. Το διαβάζει. Δεν τον ενδιαφέρει πώς και γιατί το γράφει. Το ερωτεύεται. Είναι το πρώτο του βιβλίο και το ερωτεύεται. Αγαπάει το γράψιμο. Γι' αυτό έγινε δημοσιογράφος. Για να γράφει. Αφού είναι πιο εύκολο από το να γίνει κανείς συγγραφέας, σκέφτεται. Αλλά γιατί να μην τα συνδυάσει. Αυτό θα κάνει! Θα καταφέρει να συνδυάσει το επάγγελμά του με το χόμπυ του. Τη δημοσιογραφία, με τη συγγραφή. Είναι σίγουρος πως θα τα καταφέρει! Είναι λίγο αλαζονικό αυτό, αλλά... εντάξει!

Ξέρει πως πρέπει να διορθώσει την τεχνική του και προσπαθεί να σκεφτεί τι θα κάνει. Καταλαβαίνει, ότι για να μάθει να γράφει καλά και να καλυτερεύσει την τεχνική του, θα πρέπει να διαβάσει. Να διαβάσει κι άλλους συγγραφείς. Αγαπάει Ντοστογιέφσκι και Ναμπόκοφ. Του αρέσει η τεχνική του Τολστόι και του Τσέχωφ. Ναι! Προτιμάει την ξένη λογοτεχνία, αλλά του αρέσει και η κλασσική ελληνική.

Έχει μεγαλώσει λίγο, και έχει γράψει και άλλα βιβλία. Τώρα είναι σίγουρος πως δεν είναι χόμπυ, αλλά ούτε και επάγγελμα η συγγραφή. Ξέρει πως πολλές φορές έχει έσοδα. Σκέφτεται πια, πως για να κερδίσει χρήματα πρέπει να ανακαλύψει τις ανάγκες του αναγνώστη. Είναι λογικό! Θέλει να πουλήσει!

Τελικά, ο Στέφανος Δάνδολος, θέλει να τον θυμούνται ως συγγραφέα, αλλά ξέρει πως όσο περνάνε τα χρόνια θέλει να τον θυμούνται και ως δημοσιογράφο...!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου